Setmana Internacional de l’Accés Obert 2023

19 d’octubre 2023

La UMH per mitjà del servei de Biblioteques s’uneix a la celebració de la Setmana Internacional de l’Accés Obert (23-29 d’Octubre) col·laborant en la difusió d’este moviment en la nostra institució.

Enguany el lema és “Community over commercialization” i té com a objectiu crear consciència sobre la importància del control comunitari dels sistemes d’intercanvi de coneixements.

Així, la UMH se suma a la setmana de l’accés obert internacional amb les activitats programades pel Servei de Biblioteca, amb els següents esdeveniments:

  • Difusió i informació sobre Ciència Oberta en el nou panorama acadèmic, a través la pàgina Setmana Internacional d’Accés Obert del Blog de la Biblioteca de la UMH, RediUMH , i a través de les Xarxes Socials del Servei de Biblioteques. Es publicitaran infografies etc…
  • La Biblioteca posa en marxa el formulariResol el teu dubte sobre accés obert…, punxant l’enllaç obri un menú de suggeriments sobre temàtica d’accés obert per a seleccionar algun aspecte o tema concret. La biblioteca resoldrà els dubtes i informarà, en 24 hores, a  la nostra comunitat universitària, sobre l’assumpte seleccionat: Acords transformatius i estat actual, Documents clau en Accés Obert, Avantatges de l’Accés Obert per a l’investigador, Els Recursos Educatius en Obert, etc.
  • Difusió : conferència organitzada REBIUN (xarxa de biblioteques Universitàries)