FAQS Recursos-e

1. Quin tipus de recursos electrònics ofereix la Biblioteca?
Podem trobar diccionaris, enciclopèdies, bases de dades, llibres electrònics, revistes, tesis doctorals, etc. 

2. Com puc accedir als recursos-e de la Biblioteca?
L’accés a tots els recursos de la Biblioteca es realitza a través del nostre Cercador DAMA, que et localitzarà aquests recursos realitzant una única i senzilla cerca, similar als cercadors d’Internet com Google. Pots entrar a Dama des de la pàgina web de la Biblioteca o posant en el teu navegador dama.umh.es.

3. És necessari que m’identifique per a accedir a tots els recursos-e?
Per a accedir als recursos electrònics d’accés restringit o subscrits per la Biblioteca sí que és necessari que t’identifiques en DAMA amb les teues  credencials d’usuari de la UHM.

4. Qui té accés als recursos-e?
Alguns dels recursos-e han sigut adquirits per la biblioteca mitjançant subscripció, per la qual cosa l’accés als seus continguts només està permés als membres de la comunitat universitària.  Encara que també comptem amb altres recursos-e d’accés obert per a la consulta del qual no és necessari pertànyer a la comunitat universitària. 

5. Puc accedir als recursos-e subscrits per la Biblioteca des de fora de la Universitat?
Sí, a través de DAMA, identificant-te amb les teues credencials institucionals de la *UMH.

6. Com puc saber si una revista o un llibre estan en format electrònic?
En el nostre cercador DAMA ha d’aparéixer “Disponible en línia”.

7. Com puc buscar una determinada revista?
El cercador de Revistes de DAMA permet buscar per ISSN o títol de revista.

8. Com puc localitzar un article de revista?
Els articles es busquen en DAMA, en el repositori de revistes Dialnet, en els sumaris de les revistes, o dins de cadascuna de les revistes-e subscrites per la Biblioteca de la UMH.

9. Puc saber quines revistes hi ha sobre una determinada matèria?
Sí, pots buscar en DAMA revistes per categoria temàtica.

10. La Biblioteca posseeix alguna revista electrònica en espanyol?
Sí, tenim diverses col·leccions de revistes-e en espanyol, sobretot de l’àrea d’Humanitats i Ciències Socials.

11. Puc saber quines bases de dades tenim sobre una matèria?
Sí, pots buscar en DAMA bases de dades per categoria.

12. He trobat la revista-e que m’interessa en DAMA, però hi ha diferents enllaços, quin he d’utilitzar?
En moltes ocasions l’accés electrònic a un títol està disponible a través de diferents portals. Tria aquell que s’ajuste als fons que desitges, o aquell amb el qual més familiaritzat estigues en el seu ús.

13. En intentar entrar en una base de dades o en una revista-e em retorna un missatge dient que els accessos són limitats, què és el que ocorre?
A determinades bases de dades o revistes-e tenim un accés limitat a un nombre d’usuaris i no podem connectar-nos més alhora. També pot ocórrer que algú s’haja connectat i no haja tancat la sessió. En aquests casos cal esperar un temps per a poder connectar-se. Les sessions inactives es desconnectaran automàticament.

14. Puc descarregar-me un llibre electrònic complet?
No poden descarregar-se els llibres complets, encara que sempre es poden visualitzar en línia mitjançant els visors que incorporen les plataformes de llibres electrònics. Algunes d’aquestes plataformes també disposen de programes propis que permeten realitzar una descàrrega d’ús per un temps determinat i visualitzar el llibre offline.

15. Què faig si no puc accedir al text complet d’una revista electrònica o no funciona un recurs electrònic (base de dades, llibre-e, etc.)?
Posa’t en contacte amb el servei d’assessorament, consultes i incidències en revistes-e, bases de dades i llibres electrònics a través del correu electrònic: .

 

Per a més informació, consulta nostra biblioguia Catàleg i Recursos-e.